Verhuisd naar de boerderij

 

Afgelopen september was het dan zover, we zijn verhuisd naar de Boerderij de Zuiderkrib. En dat is niet niks een verhuizing, laat staan een bedrijfsovername. Het is een nieuw project, waar we zin in hebben. De boerderij ligt op één van de mooiste plekjes van Kraggenburg, vlakbij het Zwartemeer.

Naast het akkerbouwgedeelte waar we luzerne, aardappelen, uien, gras en maïs verbouwen, ben ik afgelopen jaar begonnen met XtraKragt waar ik persoonlijke ondersteuning biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nu we op de boerderij wonen, willen we ons gaan richtten op nevenactiviteiten.
Een stukje toerisme willen we stimuleren, want er zijn meer mensen die ontdekt hebben dat je hier goed kan fietsen, wandelen of even naar het kunstwerk van Pier+Horizon kan kijken in onze achtertuin. Koffie van Keet, een gevulde picknickmand op de dijk, staat er natuurlijk al een paar jaar en dit blijven we doen.
Een proef pluktuin heeft aangetoond dat het wel wil groeien en dat men blij verrast is dat je daar tegen betaling kan bloemen plukken. De wens is dan ook om op dit stukje wei een goed uitgewerkte bloemen pluktuin en kleinfruit te gaan aanplanten. Hiervoor zoeken we nog een leuke samenwerking!! De gepimpte keet zal dan ook eindelijk zijn plekje krijgen, waar nog een verassend element in komt.

En wie weet wat er nog meer volgt…..

Mocht je vragen hebben naar de precieze invulling m.b.t. de leer-werk boerderij en zijn werkzaamheden neem dan contact op met Heidi.

Wil je op de hoogte blijven ? Volg ons dan op instagram en fb