Ontwikkelingen op boerderij de ZuiderKRIB….

Boerderij met toeristische tintje…..

In 2018 heeft de bedrijfsovername van boerderij de Zuiderkrib plaats gevonden. Eigenlijk zijn we de derde familie generatie die op deze boerderij mag gaan boeren. Best bijzonder in deze tijd!

Naast het akkerbouw bedrijf “de ZuiderKRIB’  richtten we ons op zorg en plattelands ontwikkeling. Wij bieden de ruimte om met wat xtra kracht je competenties in stand te houden of verder te ontwikkelen d.m.v de sociale onderneming Xtrakragt..

Medio 2020-2021 willen we van start met een nieuw recreatie project op boerderij de ZuiderKRIB. Gelegen op een bijzondere plek nabij de Zwartemeerdijk met fietspad, het Waterloopbos, kunstwerk Pier+horizon en het oude land. Een prachtige omgeving die veel toeristen trekt.

Dit willen we extra stimuleren door de aanleg van een bloemen en klein fruit pluktuin  – het bieden van o.a.: ondersteunende horeca – een informatiepunt met een stukje geschiedenis van onze locatie en verkoop van streekproducten. Gaan we een hippe Tiny house op de dijk verhuren als B&B en zijn er arrangementen op de boerderij, als het huren van een gevulde picknickmand of een kanotochtje op het Zwartemeer. En wat denk je van een route langs horeca ondernemers met een heuse swingtrike? (Een elektrisch vervoersmiddel)