Leer werk boerderij

Arbeidsmatige Dagbesteding

Op de boerderij noemen wij de hulpboeren: medewerkers. Er is 1 zorgboerin en max. 4 medewerkers.

Op onze boerderij werken we aan de hand van jouw hulpvraag maar ook de werkzaamheden die op dat moment nodig zijn. 

Er is een duidelijk gestructureerd dagschema. Om 8.45 staat de koffie klaar. Je mag zelfstandig komen of met openbaar vervoer. Als je vervoer nodig hebt, heb je hier een indicatie voor nodig en zal dit georganiseerd worden. Maar zelfstandigheid is hierin belangrijk. Om 9.00 starten we met de planning van de dag. De taken voor die dag worden in overleg verdeeld op een taken bord eventueel met picto’s.  Om 10.15 is er koffiepauze. Na de koffie werken we en tussen 12.00 -13.00 is er lunchpauze. Je neemt je eigen broodtrommel mee en drinken wordt door ons verzorgd. Na de schaft werken we tot 14.50. Soms heb je juist een leerdoel op een specifiek onderdeel, daar wordt dan rekening mee gehouden.

Pluktuin

Op de boerderij is een publieke bloemen pluktuin. Deze is vanaf juli tot eind oktober alle dagen geopend. Met Xtrakragt verzorgen wij de tuin. We knippen de dode bloemen eruit en houden de tuin netjes van onkruid. Je kan leren zaaien met de handzaaier, dalia’s poten, fruitbomen en kleinfruit snoeien, bessen plukken, kantjes afsteken, met de bosmaaier werken of grasmaaien op de zitmaaier. Voor sommige machines heb je een certificaat nodig. In de zomermaanden zijn er workshops in de tuin, waarvoor we taarten bakken en alles gezellig aankleden. Of is er een bestelling voor een pluk boeket. 

Koffieschenkerij T121

Vanaf mei 2023 is de koffie & theeschenkerij geopend op maandag en donderdagmiddag.

We werken dan in de horeca. B&B gasten van de Tiny house, bloemen plukkers en fietsers kunnen bij ons een Latte macchiato halen met homemade taart of de thee in de tuin plukken. 

In deze ruimte verkopen we alle producten die we gebruiken op boerderij de Zuiderkrib, maar ook zelf gemaakte spullen!

Het klaar maken van gevulde picknickmanden met streekproducten voor verhuur, hoort hier ook bij. Of het verwerken van kleinfruit tot jam voor de ontbijtjes.

 

Verkoop op de boerderij

In de zomermaanden verkopen we boerenijs in de schaftkeet, zetten we plukboektjes in of groentes van het land.

Het is gelijk een informatiepunt voor fietsers. Er liggen routekaarten van de N.O.P.

Elke ochtend zetten we een gevulde mand aan de dijk met verse koffie, koud sap en koek (koffie van keet). Fietsers maken hier gebruik van.

Recreatie op de boerderij

Slapen op de dijk:  Vanaf maart 2023 staat de Tiny House op de dijk als B&B. We zorgen ervoor dat deze netjes is als de gasten komen en brengen elke keer vers water naar de tank.

Evenementen: We organiseren per jaar een aantal evenementen als: fietstocht, WEIblij kofferbak markt, festival VEERKRAG of een expositie. Hiervoor maken we weer creatieve dingen, bouwen we de markt op, mag je achter de koffiebar, of helpen als parkeerwachter. Je mag komen werken die dag, maar is niet verplicht.

*Slapen in de kapschuur: Vanaf voorjaar 2024 is de kapschuur omgebouwd als B&B, met een 2 persoons en 4 persoons logement, waarvan één met aangepaste voorzieningen. In deze ruimte zijn we in de ochtend dienstverlenend bezig.

Administratief

Ben je handig achter de computer of wil je vloggen over alles op de boerderij….

Onderhoud

Op een boerderij is altijd genoeg onderhoud, in de winter zagen we, ruimen we de tuin op en maken alles winterklaar. En kunnen we binnen aan de slag met het pimpen van meubels, verven, of in het atelier met grafische technieken, hout, keramiek, textiel en media.

Ontspanning

En soms zal je behoefte hebben aan genieten van alles op de boerderij de rust en ruimte of een wandeling. Daar is je pauze super geschikt voor. Maak lekker de wandeling naar de dijk en kijk uit over het water of neem een duik.

Uitstroom

Is je wens om uit te stromen? Dat is fijn en kijken we wat daarvoor nodig is.

Aanvragen

Heb je interesse in een kleinschalige werkplek waar we op maat samen met je gaan werken aan je vraag, mail dan gerust of maak een afspraak om een kijkje te nemen.