Leer werk bedrijf

Arbeidsmatige Dagbesteding

Op onze boerderij werken we aan de hand van jouw hulpvraag maar ook de werkzaamheden die op dat moment nodig zijn. 

Er is een duidelijk gestructureerd dagschema. Om 9.00 starten we met de planning van de dag. De taken worden in overleg verdeeld op een taken bord eventueel met picto’s.  Om 10.15 is er koffiepauze. Na de koffie werken we en tussen 12.00 -13.00 is er lunchpauze. Je neemt je eigen broodtrommel mee en drinken wordt door ons verzorgd. Na de schaft werken we tot 14.50. Soms heb je juist een leerdoel op een specifiek onderdeel, daar wordt dan rekening mee gehouden.

Pluktuin

Op de boerderij is een publieke bloemen pluktuin. Deze is vanaf maart tot eind oktober alle dagen geopend. Met Xtrakragt verzorgen wij de tuin. We knippen de dode bloemen eruit en houden de tuin netjes van onkruid. In de zomermaanden zijn er workshops in de tuin, waarvoor we taarten bakken en alles gezellig aankleden. Of is er een bestelling voor een plukboeket.

Verkoop op de boerderij

In de zomermaanden hebben we verkoop aan huis in de schaftkeet, hier verkopen we onze gemaakte spullen, groentes van het land en boerenijs. En zetten we elke ochtend een gevulde mand aan de dijk met verse koffie, koud sap en koek (koffie van keet). Fietsers maken hier gebruik van.

Recreatie op de boerderij

We organiseren per jaar een aantal evenementen als: fietstocht of expositie in de schuur of een WEIblij markt. Hiervoor maken we weer creatieve dingen, bakken we taart, verzorgen we de koffie maar mag je ook in de bediening. 

Administratief

Of ben je handig achter de computer of wil je vloggen over alles op de boerderij….

Onderhoud

Op een boerderij is altijd genoeg onderhoud, in de winter zagen we, ruimen we de tuin op en maken alles winterklaar. En kunnen we binnen aan de slag met het pimpen van meubels, verven, of in het atelier met grafische technieken, hout, keramiek, textiel en media.

Ontspanning

En soms zal je behoefte hebben aan genieten van alles op de boerderij of een wandeling, spel of yoga, ook dat kan.

Uitstroom

Is je wens om uit te stromen? Dat is fijn en kijken we wat daarvoor nodig is.

Aanvragen

Heb je interesse in een kleinschalige werkplek waar we op maat samen met je gaan werken aan je vraag, mail dan gerust.